Drošāk brauksi, tālāk tiksi (23.04.2024.)
Velosipēda lietošanas noteikumi (21.5 Kb)
Mācību prakse Nantēres apmācības un profesionālās pilnveides institūtā (IFPM) Francijā, projekta Erasmus+ ietvarā (11.04.2024.)
Jelgavas Amatu vidusskolas vizāžistu un frizieru specialitātes audzēknes no 26. marta...
Medijpratības lekcija (05.04.2024.)
4. aprīlī Jelgavas Amatu vidusskolā viesojās Latvijas Universitātes docente Klinta... " id="gal2_nright3670"...

PIEVIENOJIES


Nordplus projekts “Vēsturiska pieeja ēdiena gatavošanas mācīšanai, attīstot izpētes kompetences”

27. novembrī Jelgavas Amatu vidusskolā atklāts Nordplus projekts “Vēsturiska pieeja ēdiena gatavošanas mācīšanai, attīstot izpētes kompetences”.

Projekta mērķis ir attīstīt studentu profesionālās kompetences, lai palielinātu viņu profesionālo potenciālu karjeras izaugsmei un personīgai izaugsmei, kā arī veicināt savstarpēju Baltijas valstu kultūras sapratni.

Projekta partneri:
Jelgavas Amatu vidusskola (Latvija)
Klaipēdas tūrisma skola (Lietuva)
Pērnavas profesionālais izglītības centrs (Igaunija)

Projekta atklāšana Jelgavas Amatu vidusskolā, Jelgavas Amatu vidusskolas pedagogu gūtās pieredzes stāsts  projektā „Vakariņas pilī“ realizēšanas laikā. Vēsturiskā mantojuma un vēsturiskās virtuves izpēte no Hercoga Jēkaba laikiem līdz mūsdienām.
Rundāles pils vēsturiskie aspekti un ēšanas tradīcijas Rundālē.

>

Nordplus projekta otrā dienā, otrdiena 28. Novembris
Jelgavas Amatu vidusskolas mācību laboratorijā vakariņu ēdienkartes realizācijas praktiskie aspekti. Praktiskais darbs grupās. Darbs pavāru laboratorijā. Darbs ar vēsturisko maizes recepti un Latvijas piparkūka.
Iepazīšanās ar Jelgavas kultūrvēsturiskām vietām. Hercogu dzīves noslēpumi Jelgavas pils muzejā, Sv.Trīsvienības tornī un Academia Petrina. Frančesko Bartolomeo Rastrelli pērles Latvijā.               
Sporta spēļu aktivitātes skolas sporta zālē.

>

Nordplus projekta, trešā dienā, trešdiena 29. Novembris
Jelgavas Amatu vidusskolas mācību laboratorijā Pils vakariņu ēdienkartes realizācijas praktiskie aspekti. Vēsturisko ēdienu un konditorejas desertu gatavošana. Praktiskais darbs grupās. Darbs pavāru laboratorijā. Darbs konditorejā ar maizes dekoriem un zefīra dekoriem.
Ģederta Eliasa Jelgavas un vēstures muzejā vakariņu ēdienkartes sagatavošanas darbi. Praktiskais darbs grupās Jelgavas Amatu vidusskolā. Piedalās audzēkņi no Klaipēdas tūrisma skolas (Lietuva), Pērnavas profesionālā izglītības centra (Igaunija) un Jelgavas Amatu vidusskolas (Latvija).
Pils vakariņu zāles iekārtošana, sagatavošanās darbi ACADEMIA PETRINA.
Lietuvas, Igaunijas, Latvijas izglītojamo un skolotāju profesionālās meistarības paraugdemonstrējums svinīgajās vakariņās ACADEMIA PETRINA.

>

Projekta Nordplus “Vēsturiska pieeja ēdiena gatavošanas mācīšanai, attīstot izpētes kompetences ”
ceturtā diena, ceturtdiena 30. Novembris
Konference “Vēsturiskā pieeja ēdiena gatavošanā Latvijā” un Latvijas vietējo pārtikas ražotāju prezentācija.
Nordplus projekta “Vēsturiska pieeja ēdiena gatavošanas mācīšanai, attīstot izpētes kompetences” viens no noslēdzošajiem pasākumiem bija konference. Konferencē uzstājās Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestādes “Jelgavas izglītības pārvalde” vadītājas vietniece T.Aleksandrova, Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķe, ģenerālsekretāre un profesore B. Rivža, Ģ. Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzeja direktore G. Grase, LBTU PTF profesore G. Krūmiņa-Zemture, Jelgavas Amatu vidusskolas direktore E. Bišere un Jelgavas Amatu vidusskolas direktores vietniece L.Melngaile.
Nordplus projekta “Vēsturiska pieeja ēdiena gatavošanas mācīšanai, attīstot izpētes kompetences” ietvaros savus produktus prezentācijai un degustācijai Jelgavas Amatu vidusskolas telpās piedāvāja Latvijas vietējie uzņēmumi:
A/S"Tukuma piens"
A/S "Jaunpils pienotava"
A/S "Rīgas miesnieks"
Alus darītava "Viedi"
Skrīveru pārtikas kombināts
Maizes ceptuve "Lāči"
Degustācijas dalībnieki noskenējot uzņēmuma QR kodu, varēja aiziet uz uzņēmuma mājas lapu un sīkāk iepazīties ar tā produkciju.
Paldies šiem uzņēmumiem, kas atsaucās un piedāvāja savu produkciju. Projekta dalībniekiem no Lietuvas un Igaunijas bija interesanti pamēģināt priekš viņiem interesantus produktus.
Projekta dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar Rīgas kultūrvēsturisko mantojumu un
Operas “Karmena”, Latvijas Nacionālās operas apmeklējums.

>

Nordplus projekta noslēgumā, piektdien 1. decembrī “Vēsturiska pieeja ēdiena gatavošanas mācīšanai, attīstot izpētes kompetences” piektdienā 1. decembrī notika viesošanās viesnīcā Baltic Beach Hotel & SPA. Programmā viesnīcas restorānu ēdināšanas un viesmīlības vēsturiskie aspekti 20. un 21. gs. Jūrmalā. Baltic Beach Hotel & SPA ir piecu zvaigžņu viesnīca, kas atrodas Baltijas jūras krastā, pašā Jūrmalas sirdī.
Paldies Viktorijai Gorchinskai par darbu ar audzēkņiem un plašo izzinošo ekskursiju.
 
Projekta dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar vēsturisko skatījumu par Latvijas lepnumu  - Maizes cepšanas vēsturiskās izpētes uzņēmumā un praktiskā nodarbība SIA “Svētes maize”, kā arī piedalīties meistarklasē.
 Audzēkņi iepazinās ar rupjmaizes gatavošanas tehnoloģiju un pagaršoja dažādas maizes.
Paldies Jānim Dāvidam par darbu ar audzēkņiem un izzinošo ekskursiju.

Veikts projekta izvērtējums un nākošreiz tiekamies Pērnavā (Igaunijā).
Projekta nedēļas laikā komandas lieliski sadarbojās, kas vainagojās ar izcilu skolotāju un audzēkņu veikumu.
Milzīgs paldies par ieguldīto darbu, sirdi un dvēseli visiem projekta dalībniekiem.
Projektā piedalījās audzēkņi un pasniedzēji no Klaipēdas tūrisma skolas (Lietuva), Pērnavas profesionālās izglītības centra (Igaunija) un Jelgavas Amatu vidusskolas.

>


Latviešu
Stundu laiki

1. 8:00 - 8:40
2. 8:45 - 9:25
3. 9:35
- 10:15
4. 10:20
- 11:00
5. 11:40
- 12:20
6. 12:30
- 13:10
7. 13:15
- 13:55
8. 14:00
- 14:40
9. 14:45 - 15:25
10. 15:30 - 16:10
11. 16:15 - 16:55
12. 17:00 - 17:40
13. 17:45 - 18:25
14. 18:30 - 19:10
15. 19:15 - 19:55
16. 20:00 - 20:40

STUNDU SARAKSTS UN IZMAIŅAS

 

 

e-klase



uzdevumi.lv


Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija


Jelgavas pilsētas dome



 

Jelgavas Izglītības pārvalde

UNESCO

Europass CV


elektroniskais katalogs
JAVS bibliotēkas katalogs


Izglītība pieaugušajiem

ISIC
 


Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes. Piekrītot sīkdatņu izmantošanai, tiks nodrošināta tīmekļa vietnes optimāla darbība. Turpinot vietnes apskati, Jūs piekrītat, ka izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Detalizētāka informācija pieejama sīkdatņu izmantošanas politikā.