Drošāk brauksi, tālāk tiksi
(23.04.2024.)
Velosipēda lietošanas noteikumi (21.5 Kb)
Mācību prakse Nantēres apmācības un profesionālās pilnveides institūtā (IFPM) Francijā, projekta Erasmus+ ietvarā
(11.04.2024.)
Jelgavas Amatu vidusskolas vizāžistu un frizieru specialitātes audzēknes no 26. marta...
Medijpratības lekcija
(05.04.2024.)
4. aprīlī Jelgavas Amatu vidusskolā viesojās Latvijas Universitātes docente Klinta...
" id="gal2_nright3670"...
|
Jelgavas Amatu vidusskolas ēdināšanas pakalpojumu specialitātes PAVĀRS 3. kursa audzēknis Ernests Rovans Bolmanis 2018. g. 26.janvārī piedalījās nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa Skills Latvia 2018.pusfināla darba uzdevums tematiskās grupas “Sabiedriskie un individuālie pakalpojumi” nominācijā “Ēdināšanas pakalpojumi” profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem.
Konkursa organizēšanas vispārīgais mērķis
Konkursā piedalījās jaunie profesionāļi no 18 Latvijas skolām un 6 labākie - t.sk. Ernests Rovans Bolmanis gatavosies startam Skills Latvia 2018. gada finālam aprīlī. Vēlam veiksmīgu startu finālā! Konkursa darba uzdevuma vispārīgais apraksts Konkursa pusfināla darba uzdevuma tēma ir “Lai top garšas”. Darba uzdevumā ir iekļauta 3 dažāda veida ēdienu pagatavošana. Daļu no ēdienu sastāvdaļām konkursants var izvēlēties pats un tās viņam ir jāņem līdzi, daļa ir noteikta kā obligāti izmantojamas, kā arī būs t.s. “melnā kaste”, kuras saturu konkursants uzzinās pildot uzdevumu. Līdzi ņemamo produktu apjoms jāsamēro ar uzdevuma aprakstā noteikto sagatavojamo porciju skaitu. Nav atļauts izmantot pusfabrikātus.
3. kursa pavāru audzēknis Ernests Rovans Bolmanis 6 stundu laikā pagatavoja
Ernests Rovans Bolmanis ēdienu gatavošanā izmantoja mūsdienīgas gatavošanas metodes izceļot Latvijai raksturīgākos produktus: seleriju sakni, pastinakus, burkānus, puravus, kartupeļus, krāsainās bietes, mārrutkus, ķiplokus, baravikas, ķirbi, cidonijas u.c. Ēdienu gatavošanai Ernests izmantoja skolā gūtās pamatprasmes papildus gatavošanai izmantojot Termomix,vakumatoru, slaiseri, cirkulatoru, blenderi, fritīru, karamelizatoru,sifonu u.c tehnoloģijas, ko apguvis kvalifikācijas prakses laikā restorāna Trīs virtuvē izcilu pavāru vadībā.
Kompetenta žūrija Pavāru kluba vadītāja Raimonda Zommera vadībā vērtēja jauno profesionāļu sniegumu.
Paldies Jelgavas pilsētas Pašvaldībai un Jelgavas Amatu vidusskolas vadītājai par iespēju gatavoties un piedalīties konkursā! |
|