Nordplus projekts “Vēsturiska pieeja ēdiena gatavošanas mācīšanai, lai attīstītu izpētes kompetences”
(15.03.2024.)
Šonedēļ, no 11. marta - 15. martam, Pērnavā, Igaunijā, norisinās Nordplus projekts...
Japāņu vieslektora meistarklase
(08.03.2024.)
Šī gada 7. martā Jelgavas Amatu vidusskolā viesojās profesors Hiroshi Sakata no...
" id="gal2_nright3648"...
Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) karjeras pasākums “Domājot par profesionālo izglītību…”
(07.03.2024.)
7. martā Jelgavas Amatu vidusskolas pavāru, konditoru, frizieru, programmvadības...
|
2015. gada 29. augustā Jelgavā pirmo reizi Latvijā četru reģionu konkursā „SIERA UN MAIZES SVĒTKU SĀĻĀ TORTE” piedalījās Jelgavas amatu vidusskolas pavāru 2. kursa audzēknes Viktorija Petričica, Eva Rumpe un skolotāja Ligita Ziemele
Konkursa mērķis: popularizēt Latvijā ražotā siera un maizes izmantošanu konditorejas izstrādājumu gatavošanā, izstrādāt jaunas sāļo tortu receptes, kuru sastāvā izmantoti Latvijā ražotie sieri un maize, apkopot un popularizēt novadu siera un maizes sāļo tortu cepēju pieredzi.
Pateicamies skolotājam Jānim Ziemelim par Zemgales garšas stāstiem atbilstošu formu izgatavošanu un pagatavoto tortu nogādāšanu konkursa norises vietā.
1.vieta
2.vieta
3. vieta
Skatītāju simpātija Informācijai - torte (no itāļu: torta, agrāk no latīņu: tōrta, 'apaļa maize') ir deserta, bieži daudzslāņu, kūkas veids. Tortes gatavošanai izmanto saputotu putukrējumu, krēmu, uzputeni, džemu un/vai augļus.Torte parasti ir zems apaļš cilindrs, var būt elipses, taisnstūra, trīsstūra vai piramīdas un konusa formā. Piena, medus un maizes svētku ietvaros konkursu 29. Augustā organizēja biedrība „Siera klubs” un „Latvijas Maiznieku biedrība” un Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde „Kultūra”, kā arī ar Latvijas piena pārstrādes un maizes ražošanas uzņēmumi.
Aicinām arī citus audzēkņus kopā ar skolotājiem piedalīties dažāda mēroga konkursos! |
|