Mācību prakse Nantēres apmācības un profesionālās pilnveides institūtā (IFPM) Francijā, projekta Erasmus+ ietvarā
(11.04.2024.)
Jelgavas Amatu vidusskolas vizāžistu un frizieru specialitātes audzēknes no 26. marta...
Medijpratības lekcija
(05.04.2024.)
4. aprīlī Jelgavas Amatu vidusskolā viesojās Latvijas Universitātes docente Klinta...
" id="gal2_nright3670"...
Lieldienu ieskandināšanas pasākums
(28.03.2024.)
Klausījos, brīnījos,
Kas aiz kalna gavilēja:
Lieldieniņas braukšus brauca,...
|
Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar Restorānu servisa skolu 28. aprīlī, organizēja fināla konkursu 2016. gada Latvijas labākā jaunā pavāra un viesmīļa noskaidrošanai. Konkurss tiek organizēts, lai sekmētu profesionālās izglītības attīstību, popularizētu pavāra un viesmīļa profesijas, kā arī veicinātu sadarbību starp darba devējiem un izglītības iestādēm.
Par labāko tituliem sacentīsies audzēkņi no 12 dažādām profesionālās izglītības iestādēm. Konkursā piedalījās jaunie profesionāļi, kas reģionālajos konkursos uzrādījuši vislabākos rezultātus.
Meistarībā mērojas seši topošie pavāri no PIKC “Kandavas Lauksaimniecības tehnikums”, Priekuļu tehnikums, Vecbebru Profesionālā un vispārizglītojošā internātvidusskola, SIA “RIMAN” profesionālā vidusskola “RIMAN”. Jelgavas Amatu vidusskola. PIKC “Rīgas Valsts tehnikums” Laidzes teritoriālā struktūrvienība.
Jelgavas Amatu vidusskolas ēdināšanas pakalpojumu specialitātes PAVĀRS 2. kursa audzēkne Viktorija Petričica (kā viena no Zemgales- Kurzemes reģionālā konkursu līderēm) piedalījās nacionālajā jauno profesionāļu meistarības konkursā, kurā tika noskaidroti Latvijas labākie jaunie pavāri un viesmīļi, kas gatavosies starptautiskajiem jauno profesionāļu meistarības konkursiem #EuroSkills un #WorldSkills!
Jaunos profesionāļus Pavāra profesijā vērtēja labākie aroda speciālisti: Raimonds Zommers, SIA „Entresol” valdes loceklis, šefpavārs; Svetlana Rižkova - biedrības „Pavāru klubs” prezidente; Ina Poliščenko - restorāna „Trīs” pavāre; Viesturs Lasmanis - SIA „Entresol” pavārs; Māris Astičs - RSS valdes loceklis, šefpavārs Ingmārs Ladigs - restorāna Ostas skati šefpavārs
Konkursa uzdevumus, pietuvinot tos starptautisko konkursu uzdevumos iekļautajām prasībām, ir izstrādājuši kompetenti nozares eksperti.
Pamatēdienā pavāriem vajadzēja pagatavot 6 porcijas silto pamatēdienu no cūkas pavēderes, dārzeņiem un griķiem, ar bešamelmērci. Dārzeņiem jābūt noformētiem 3 dažādos veidos (large dice, paysanne, jardinière, vichy, chiffonade u. tml.). Jāņem līdzi un jānodod žūrijai ēdiena pilna tehnoloģiskā karte.
Pagatavot 6 porcijas deserta «Rupjmaizes kārtojums» brīvi saistītā versijā - sagatavotās deserta sastāvdaļas porcijas ietvaros var pasniegt brīvi izvēlētā veidā.
Pēc iepriekš nezināmas dotās tehnoloģiskās kartes pagatavot konditorejas izstrādājumu. Tehnoloģiskā karte ir sagatavota angļu valodā, drīkst izmantot līdzi paņemto vārdnīcu. Šoreiz tā izrādījās apgrieztā kūka ar karamelizētiem bumbieriem.
Paldies Viktorijai Petričicai par ieguldīto darbu un laiku gatavojoties un piedaloties profesionālajos konkursos. Paldies Viktorijas Petričicas ģimenei par atbalstu audzēknes sagatavošanā konkursam. Paldies Jelgavas Amatu vidusskolas administrācijai par ieguldītajiem līdzekļiem ēdināšanas specialitātes PAVĀRS profesijas audzēkņu profesionālajā pilnveidē. |
|