Mācību gada atklāšanas pasākums (02.09.2019.)
2. septembrī skolas aktu zālē tika atklāts jaunais mācību gads. Pasākums sākās ar...
LATVIJAS PIENA, MAIZES UN MEDUS SVĒTKI 2019 (31.08.2019.)
" id="gal2_nright2764"...
Mūsu audzēkņi piedalījās Eiropas Komisijas kampaņā "Mans reģions, mana Eiropa, mana nākotne" Jelgavā (31.08.2019.)
Paldies pavāru specialitātes audzēkņiem Dmitrijam Lemesam, Timofejam Ļitvinko,... " id="gal2_nright2762"...

PIEVIENOJIES

Pavāra profesionālās meistarības fināla konkurss.

Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar Restorānu servisa skolu 28. aprīlī, organizēja fināla konkursu 2016. gada Latvijas labākā jaunā pavāra un viesmīļa noskaidrošanai. Konkurss tiek organizēts, lai sekmētu profesionālās izglītības attīstību, popularizētu pavāra un viesmīļa profesijas, kā arī veicinātu sadarbību starp darba devējiem un izglītības iestādēm.

Par labāko tituliem sacentīsies audzēkņi no 12 dažādām profesionālās izglītības iestādēm. Konkursā piedalījās jaunie profesionāļi, kas reģionālajos konkursos uzrādījuši vislabākos rezultātus.
2016.g 28. martā Ventspilī norisinājās Latvijas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu profesionālās meistarības konkurss.12 skolu konkurencē Jelgavas Amatu vidusskolas audzēkne Viktorija Petričica izcīnīja 3.vietu.


Meistarībā mērojas seši topošie pavāri no PIKC “Kandavas Lauksaimniecības tehnikums”, Priekuļu tehnikums, Vecbebru Profesionālā un vispārizglītojošā internātvidusskola, SIA “RIMAN” profesionālā vidusskola “RIMAN”. Jelgavas Amatu vidusskola. PIKC “Rīgas Valsts tehnikums” Laidzes teritoriālā struktūrvienība.
 

Jelgavas Amatu vidusskolas ēdināšanas pakalpojumu specialitātes PAVĀRS 2. kursa audzēkne Viktorija Petričica (kā viena no Zemgales- Kurzemes reģionālā konkursu līderēm) piedalījās nacionālajā jauno profesionāļu meistarības konkursā, kurā tika noskaidroti Latvijas labākie jaunie pavāri un viesmīļi, kas gatavosies starptautiskajiem jauno profesionāļu meistarības konkursiem  ‪#‎EuroSkills un ‪#‎WorldSkills!
 



Jaunos profesionāļus Pavāra profesijā vērtēja labākie aroda speciālisti:
Raimonds Zommers, SIA „Entresol” valdes loceklis, šefpavārs;
Svetlana Rižkova - biedrības „Pavāru klubs” prezidente;
Ina Poliščenko - restorāna „Trīs” pavāre;
Viesturs Lasmanis - SIA „Entresol” pavārs;
Māris Astičs - RSS valdes loceklis, šefpavārs
Ingmārs Ladigs - restorāna Ostas skati šefpavārs



Konkursa uzdevumus, pietuvinot tos starptautisko konkursu uzdevumos iekļautajām prasībām, ir izstrādājuši kompetenti nozares eksperti.
 

  • Racionāli organizēt darba vietu, ievērojot darba drošības, ekspluatācijas un aizsardzības noteikumus darbā ar ēdināšanas uzņēmuma aprīkojumu;
  • gatavot un sagatavot pasniegšanai ēdienus un dzērienus;
  • izstrādāt ēdienu receptūru vai strādāt pēc jau izstrādātām receptēm;
  • noformēt ēdienu porcijas;
  • novērtēt produktu kvalitāti un veikt to pirmapstrādi;
  • sekot līdzi produktu kvalitatīvai uzglabāšanai;
  • pieņemt pasūtījumus, ar pasūtītāju pārrunājot ēdiena noformējumu, vēlamo garšu un sastāvu;
  • tīrīt un sakopt virtuvi, kārtot ledusskapjus un pārbaudīt un tīrīt virtuves inventāru;
  • pārvaldīt valsts valodu un angļu valodu zināt sarunvalodas līmenī;
  • pārzināt profesionālo terminoloģiju valsts valodā, franču un angļu valodā.



Pavāra profesijas konkursantiem veicamie uzdevumi :
Pagatavot 3 veidu (veģetārā, gaļas un zivju) pirkstēdienu uzkodas, no katra veida pa 6 uzkodām, noteikti izmantojot arī «melnās kastes» atbilstošo produktu.Pavāriem bija jārāda prasmes gan veģetārā, gan gaļas un zivju ēdienu uzkodu pagatavošanā.

  



Pamatēdienā pavāriem vajadzēja pagatavot 6 porcijas silto pamatēdienu no cūkas pavēderes, dārzeņiem un griķiem, ar bešamelmērci. Dārzeņiem jābūt noformētiem 3 dažādos veidos (large dice, paysanne, jardinière, vichy, chiffonade u. tml.). Jāņem līdzi un jānodod žūrijai ēdiena pilna tehnoloģiskā karte.

 



Pagatavot 6 porcijas deserta «Rupjmaizes kārtojums» brīvi saistītā versijā - sagatavotās deserta sastāvdaļas porcijas ietvaros var pasniegt brīvi izvēlētā veidā.

 



Pēc iepriekš nezināmas dotās tehnoloģiskās kartes pagatavot konditorejas izstrādājumu. Tehnoloģiskā karte ir sagatavota angļu valodā, drīkst izmantot līdzi paņemto vārdnīcu.
Šoreiz tā izrādījās apgrieztā kūka ar karamelizētiem bumbieriem.



Paldies Viktorijai Petričicai par ieguldīto darbu un laiku gatavojoties un piedaloties profesionālajos konkursos.
Paldies Viktorijas Petričicas ģimenei par atbalstu audzēknes sagatavošanā konkursam.
Paldies Jelgavas Amatu vidusskolas administrācijai par ieguldītajiem līdzekļiem ēdināšanas specialitātes PAVĀRS profesijas audzēkņu profesionālajā pilnveidē.
Latviešu
Stundu laiki

1. 8:00 - 8:40
2. 8:45 - 9:25
3. 9:35
- 10:15
4. 10:20
- 11:00
5. 11:40
- 12:20
6. 12:30
- 13:10
7. 13:15
- 13:55
8. 14:00
- 14:40
9. 14:45 - 15:25
10. 15:30 - 16:10
11. 16:15 - 16:55
12. 17:00 - 17:40
13. 17:45 - 18:25
14. 18:30 - 19:10
15. 19:15 - 19:55
16. 20:00 - 20:40

STUNDU SARAKSTS UN IZMAIŅAS

 

 

e-klase



uzdevumi.lv


Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija


Jelgavas pilsētas dome



 

Jelgavas Izglītības pārvalde



UNESCO


Europass CV


elektroniskais katalogs
JAVS bibliotēkas katalogs


Izglītība pieaugušajiem