Nordplus projekts “Vēsturiska pieeja ēdiena gatavošanas mācīšanai, lai attīstītu izpētes kompetences” (15.03.2024.)
Šonedēļ, no 11. marta - 15. martam, Pērnavā, Igaunijā, norisinās Nordplus projekts...
Japāņu vieslektora meistarklase (08.03.2024.)
Šī gada 7. martā Jelgavas Amatu vidusskolā viesojās profesors Hiroshi Sakata no... " id="gal2_nright3648"...
Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) karjeras pasākums “Domājot par profesionālo izglītību…” (07.03.2024.)
7. martā Jelgavas Amatu vidusskolas pavāru, konditoru, frizieru, programmvadības...

PIEVIENOJIES


Gran Trofeo Doro 2016 konkurss Itālijas pilsētā Brešā

Jau trešo reizi mūsu skolas ēdināšanas pakalpojumu nodaļas pavāru un viesmīļu specialitātes audzēkņi piedalījās Gran Trofeo Doro 2016 konkursā Itālijas pilsētā Brešā.

 

 


Starptautiskajā ēdināšanas pakalpojumu speciālistu konkursā piedalījās 16 komandas no dažādām valstīm.

 


Konkursam sākām gatavoties jau laicīgi. Visa skolas administrācija palīdzēja mums sagatavoties šim lielajam pasākumam. Itālu valodas skolotāja Dace Antuža iztulkoja konkursa reglamentu un paskaidroja sīkāk pamatuzdevumus. Ar skolotājas Baibas Pušinskas palīdzību izveidojām sava virtuālā uzņēmuma tapšanas un darbības stāstu un komercplānu, ko iesūtījām izvērtēšanai. Skolotājas Dace un Baiba palīdzēja mums sakārtot visus iesniedzamos materiālus angļu un itāļu valodās.
Mūsu virtuālā uzņēmuma koncepts balstīts uz latviešu tautas tradicionālajiem uzturproduktiem, ko plānojām realizēt uzņēmumā Under the OAK, kam izveidojām arī vizuālo identitāti. Skolotāja Aina Tāluma un Ligita Ziemele piemeklēja mūsu stāstam atbilstošus Latvijas linu kostīmus un galda veļu un koka atribūtiku. Kopā ar skolotāju Bruno Šaperonu izvēlējāmies piemērotākos pamatēdienus, desertus un Take away versijas ēdienus. Rihards Svjatskis izveidoja videoklipu. Ruslans Buļipops palīdzēja mums izgatavot ēdienkartes, vīna un siera kartes.


Pirmajā konkursa dienā noklausījāmies lekcijas par mūsdienīgu restorānservisu, par izglītības iespējām restorānservisa nozarē un siera ražošanu, kā arī piedalījāmies siera pasniegšanas meistarklasē Padernello Borgo San Giacomo (Brescia). Pēcpusdienā Cast alimenti mācību centrā noklausījāmies lekcijas un piedalījāmies svinīgajā konkursa atklāšanā. Vēlu vakarā atgriezāmies viesnīcā, lai 6.00 no rīta jau varētu startēt ēdienu gatavošanas konkursā.

Kad mūsu pavāri Viktorija Petričica un Viktors Zvanis vienā no Cast alimenti mācību centra modernajām virtuvēm bija sagatavojuši un noformējuši ēdienus Laura Lasmane, Līva Voitehoviča un Samanta Vanaga tos prezentēja vērtēšanas žūrijām un viesiem.

Gatavojāmies galda klāšanas konkursam ,kurā cita žūrija uzklausīja mūsu uzņēmuma konceptu iedomājoties sevi zem ozola bišu dravā un ieinteresējās par mūsu tradicijām un nacionālajiem ēdieniem. 

Konkursa otrajā dienā ieradāmies Broletto Palace pie pilsētas mērijas, kur notika komandu testi. Mūsu komandai pirmais bija vīnziņu tests, kur meitenes veiksmīgi demonstrēja savas zināšanas par Itālijas vīniem. No Latvijas vīniem stāstījām par bērzu sulas dzirkstošo vīnu. Laura lieliski prezentēja vīnus.
Otrais tests mūsu komandai bija par extra vergine olīveļļām-to ražošanu, izmantošanu, tās atpazīstot un degustējot. Demonstrējām žūrijas komisijai no Latvijas atvestās smiltsērkšķu, ķirbju sēklu, mārdadžu, lazdu riekstu un linsēklu extra vergine eļļas,stāstot par to ražošanas procesu un nozīmi uzturā. Īpaši labi bija sagatvojušās Samanta un Viktorija.
Trešais tests mūsu komandai bija par Brescia apgabala tipiskajiem sieriem, kurus vajadzēja raksturot, zināt ražošanas īpatnības un izvēlēties pareizos nažus to sagriešanai izveidojot siera plati. Žūrijas komisijai piedāvājām Latvijas piena ražotos sierus un Blūdžu mājas sieru ar amoliņu. Šajā testā labas zināšanas parādīja Līva.

Labi, ka laicīgi bijām gatavojušies un izzinājuši šo produktu vēsturi, ražošanas īpatnības u.c. nianses. Konkursa vērtēšanai bijām iesūtījuši Power point prezentācijas par Latvijā ražotajiem sieriem, vīniem, eļļām un Latvijas raksturīgākajiem ēdieniem angļu valodā. Paldies mūsu skolotājiem, kas palīdzēja tās izveidot un vēroja mūsu startus lielajos ekrānos.


Noslēdzošais mūsu komandas darbs bija prezentēt savas valsts tipiskos produktus sava uzņēmuma versijā. Žūrijas komisijai patika mūsu stāsts par ozolu dažādajos gadalaikos un tiem atbilstošākajiem produktiem. Produkti pēc tam bija jāpiedāvā Take away versijā pilsētas viesiem - ekoloģiskā iepakojumā ar uzņēmuma logo.

Mūsu komanda pateicas visiem, kas palīdzēja sagatavoties un startēt konkursā gūstot lielu pieredzi, jaunas zināšanas un prasmes, kā arī draugus citās valstīs.

Šoreiz neieguvām godalgotās vietas, bet sapratām cik daudz vēl mums ir iespēju paplašināt savas zināšanas.

Latviešu
Stundu laiki

1. 8:00 - 8:40
2. 8:45 - 9:25
3. 9:35
- 10:15
4. 10:20
- 11:00
5. 11:40
- 12:20
6. 12:30
- 13:10
7. 13:15
- 13:55
8. 14:00
- 14:40
9. 14:45 - 15:25
10. 15:30 - 16:10
11. 16:15 - 16:55
12. 17:00 - 17:40
13. 17:45 - 18:25
14. 18:30 - 19:10
15. 19:15 - 19:55
16. 20:00 - 20:40

STUNDU SARAKSTS UN IZMAIŅAS

 

 

e-klase



uzdevumi.lv


Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija


Jelgavas pilsētas dome



 

Jelgavas Izglītības pārvalde

UNESCO

Europass CV


elektroniskais katalogs
JAVS bibliotēkas katalogs


Izglītība pieaugušajiem

ISIC
 


Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes. Piekrītot sīkdatņu izmantošanai, tiks nodrošināta tīmekļa vietnes optimāla darbība. Turpinot vietnes apskati, Jūs piekrītat, ka izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Detalizētāka informācija pieejama sīkdatņu izmantošanas politikā.