Nordplus projekts “Vēsturiska pieeja ēdiena gatavošanas mācīšanai, lai attīstītu izpētes kompetences” (15.03.2024.)
Šonedēļ, no 11. marta - 15. martam, Pērnavā, Igaunijā, norisinās Nordplus projekts...
Japāņu vieslektora meistarklase (08.03.2024.)
Šī gada 7. martā Jelgavas Amatu vidusskolā viesojās profesors Hiroshi Sakata no... " id="gal2_nright3648"...
Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) karjeras pasākums “Domājot par profesionālo izglītību…” (07.03.2024.)
7. martā Jelgavas Amatu vidusskolas pavāru, konditoru, frizieru, programmvadības...

PIEVIENOJIES


Jauniešu garantijas PAVĀRU grupas kulinārais ceļojums.
Šajā mācību gadā mūsu skolā mācības uzsāka jaunieši ,kas 1 gada laikā vēlas kļūt par PAVĀRIEM.


Lai labāk izzinātu profesionālos noslēpumus kādā jaukā novembra dienā devāmies mācību ekskursijā.Braucot gar Daugavas krastiem pamanījām smiltsērkšķus un nolēmām uzzināt,kas šeit īst notiek.

 

Saimnieki mūs laipni sagaidīja un saģērba bitenieku cepurēs.Labi, ka laiks bija silts un saulains,jo devāmies dravā skatīties kā top medus.

 

Daugmales bišu Jānis mums daudz stāstīja par medu un tā pielietojumu ēdienu gatavošanā. Neizpalika arī dažādu medus veidu degustācijas. 

 

Dzerot īpašu medus dzērienu ,kas gatavots pēc senām Kautsmindes saimnieču receptēm katrs pagatavojām arī īstas vaska sveces un mīcījām mālus,lai pagatavotu savu laimes pogu.

 

Tā gluži mums gan vēl nesanāca,bet nu mēs zinām kā top sveces un māla trauki.

 

Uzzinājuši daudz interesanta par bitēm un medu,par mālu un smiltsērkšķiem devāmies tālāk.

 

Pa šaurajām Vecrīgas ieliņām sekojām kādam savādi tērptam kungam un nonācām pazemē.

 

Sveču gaismā mūsu skolotāji atpazina Jelgavas Amatu skolas absolventu Sergeju Tracevski,kas vada daudzus viduslaiku drānās tērptus darbiniekus restorāna virtuvē.

 

Uzzinājām daudz intersanta par produktu piegādi,uzglabāšanu,apstrādi un pasniegšanu savdabīgos viduslaiku stila traukos.Redzējām kā gatavo kūpinātus gaļas izstradājumus,cep veselus sivēnus izmantojot modernas iekārtas ,kas izvietotas pagraba velvēs.

 

Pēc vecpilsētas nolēmām doties uz lidostas cateringa servisu,lai uzzinātu, kā tiek gatavots ēdiens lidmašinu pasažieriem ievērojot visus HACCP principus.Uzzinājām kā tiek izvēlēti ēdieni dažādu reisu pasažieriem,kā tos sagatavo un safasē ,kā pārbauda  un nogādā lidmašinās.Pēc caurlaides fotografēt nebija atļauts,tāpēc redzēto varam pastāstīt paši.

 

Mācību ekskursijas laikā izzinājām produkta ražošanu un pārvērtības,pabijām viduslaikuos un restorāna un modernajā pazemes virtuvē, redzējām HACCP principu ievērošanu ražošanas  uzņēmumā. Smēlušies  jaunas idejas atkal atgriezāmies savā mācību virtuvē skolā.

 

Paldies mūsu skolotājiem un atbalstītājiem par skaisti piepildīto dienu.

Latviešu
Stundu laiki

1. 8:00 - 8:40
2. 8:45 - 9:25
3. 9:35
- 10:15
4. 10:20
- 11:00
5. 11:40
- 12:20
6. 12:30
- 13:10
7. 13:15
- 13:55
8. 14:00
- 14:40
9. 14:45 - 15:25
10. 15:30 - 16:10
11. 16:15 - 16:55
12. 17:00 - 17:40
13. 17:45 - 18:25
14. 18:30 - 19:10
15. 19:15 - 19:55
16. 20:00 - 20:40

STUNDU SARAKSTS UN IZMAIŅAS

 

 

e-klase



uzdevumi.lv


Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija


Jelgavas pilsētas dome



 

Jelgavas Izglītības pārvalde

UNESCO

Europass CV


elektroniskais katalogs
JAVS bibliotēkas katalogs


Izglītība pieaugušajiem

ISIC
 


Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes. Piekrītot sīkdatņu izmantošanai, tiks nodrošināta tīmekļa vietnes optimāla darbība. Turpinot vietnes apskati, Jūs piekrītat, ka izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Detalizētāka informācija pieejama sīkdatņu izmantošanas politikā.