Vidusskolas audzēkņu izlaidums (31.05.2018.)
" id="gal2_nright2530"...
Pilsētas svētku gājiens (28.05.2018.)
" id="gal2_nright2532"...
AMI sacensības futbolā (24.05.2018.)
Mūsu skolas futbola komanda piedalījās Kurzemes, Zemgales reģiona ”AMI”...

PIEVIENOJIES

Ēdināšanas pakalpojumu specialitātes PAVĀRS 3. kursa audzēknis Ernests Rovans Bolmanis 2018. g. 26.janvārī piedalījās nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa Skills Latvia 2018.pusfinālā

Jelgavas Amatu vidusskolas ēdināšanas pakalpojumu specialitātes PAVĀRS 3. kursa audzēknis Ernests Rovans Bolmanis  2018. g. 26.janvārī piedalījās nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa Skills Latvia 2018.pusfināla darba uzdevums tematiskās grupas  “Sabiedriskie un individuālie pakalpojumi” nominācijā “Ēdināšanas pakalpojumi” profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem.



 


Konkursa organizēšanas vispārīgais mērķis

  • sekmēt profesionālās izglītības attīstību Latvijā, tās starptautisko konkurētspēju;
  • veicināt sadarbību starp darba devējiem un izglītības iestādēm;
  • demonstrēt profesionālās meistarības konkursa pusfināla apmeklētājiem mūsdienīgas ēdienu gatavošanas un pasniegšanas tendences un popularizēt ēdināšanas pakalpojumu profesijas;
  • noskaidrot labākos jaunos profesionāļus, novērtēt viņu prasmes un iemaņas izvēlētajā profesijā;
  • noskaidrot potenciālos konkursantus Skills Latvia 2018 fināla konkursam.

Konkursā piedalījās jaunie profesionāļi no 18 Latvijas skolām un 6 labākie - t.sk. Ernests Rovans Bolmanis gatavosies startam Skills Latvia 2018. gada finālam aprīlī. Vēlam veiksmīgu startu finālā!

Konkursa darba uzdevuma vispārīgais apraksts

Konkursa pusfināla darba uzdevuma tēma ir “Lai top garšas”. Darba uzdevumā ir iekļauta 3 dažāda veida ēdienu pagatavošana. Daļu no ēdienu sastāvdaļām konkursants var izvēlēties pats un tās viņam ir jāņem līdzi, daļa ir noteikta kā obligāti izmantojamas, kā arī būs t.s. “melnā kaste”, kuras saturu konkursants uzzinās pildot  uzdevumu. Līdzi ņemamo produktu apjoms jāsamēro ar uzdevuma aprakstā noteikto sagatavojamo porciju skaitu. Nav atļauts izmantot pusfabrikātus.

 

3. kursa pavāru  audzēknis Ernests Rovans Bolmanis 6 stundu laikā pagatavoja

  • Uzkoda: Baltijas reņģu rulete ar sāls garozā ceptu un kadiķos apdūmotu kartupeli, pašagatavotu priežu skuju eļļas majonēzi, gurķu sniegu un mārrutku biezpienu
  • Servisa uzdevums: krāsnī cepta vesela vista ar garšaugu sviestu un garšaugos marinētiem ceptiem dārzeņiem, eksotisko mērci
  • Pamatēdiens: lēni gatavota vistas krūtiņa kļavu sīrupā, ar spinātiem pildīta vistas gaļas krokete mandelēs, kāpostu sulā marinēts savojas kāposts, cepts  seleriju-melnā ķiploka biezenis, cukīni ravioli ar sēnēm un pašgatavotu demi glass mērci
  • Deserts: apelsīnu sulā vakuumētas ķirbja šķēles, šokolādes sfēras ar ķirbju krēmu un saldā krējuma karameli ar cidoniju sukādēm, karamelizētiem ķirbju čipsiem, glazētiem ķirbju gabaliņiem, un apelsīnu sniegu.

Ernests Rovans Bolmanis ēdienu gatavošanā izmantoja mūsdienīgas gatavošanas metodes izceļot Latvijai raksturīgākos produktus: seleriju sakni, pastinakus, burkānus, puravus, kartupeļus, krāsainās bietes, mārrutkus, ķiplokus, baravikas, ķirbi, cidonijas u.c.


Ēdienu gatavošanai Ernests izmantoja skolā gūtās pamatprasmes papildus gatavošanai izmantojot Termomix,vakumatoru, slaiseri, cirkulatoru, blenderi, fritīru, karamelizatoru,sifonu u.c tehnoloģijas, ko apguvis kvalifikācijas prakses laikā restorāna Trīs virtuvē izcilu pavāru vadībā.


Kompetenta žūrija Pavāru kluba vadītāja Raimonda Zommera vadībā vērtēja jauno profesionāļu sniegumu.
 

 

Paldies Jelgavas pilsētas Pašvaldībai un Jelgavas Amatu vidusskolas vadītājai par iespēju gatavoties un piedalīties konkursā!

Konkursa foto galerija pieejama VIAA Flickr kontā.

Latviešu
Stundu laiki

1. 8:00 - 8:40
2. 8:45 - 9:25
3. 9:35
- 10:15
4. 10:20
- 11:00
5. 11:40
- 12:20
6. 12:30
- 13:10
7. 13:15
- 13:55
8. 14:00
- 14:40
9. 14:45 - 15:25
10. 15:30 - 16:10
11. 16:15 - 16:55
12. 17:00 - 17:40
13. 17:45 - 18:25
14. 18:30 - 19:10
15. 19:15 - 19:55
16. 20:00 - 20:40

STUNDU SARAKSTS UN IZMAIŅAS

 

 

e-klase


Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija


Jelgavas pilsētas dome



 

Jelgavas Izglītības pārvalde



UNESCO


Europass CV


elektroniskais katalogs
JAVS bibliotēkas katalogs


Izglītība pieaugušajiem