Nordplus projekts “Vēsturiska pieeja ēdiena gatavošanas mācīšanai, lai attīstītu izpētes kompetences”
(15.03.2024.)
Šonedēļ, no 11. marta - 15. martam, Pērnavā, Igaunijā, norisinās Nordplus projekts...
Japāņu vieslektora meistarklase
(08.03.2024.)
Šī gada 7. martā Jelgavas Amatu vidusskolā viesojās profesors Hiroshi Sakata no...
" id="gal2_nright3648"...
Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) karjeras pasākums “Domājot par profesionālo izglītību…”
(07.03.2024.)
7. martā Jelgavas Amatu vidusskolas pavāru, konditoru, frizieru, programmvadības...
|
Jelgavas Amatu vidusskolas ēdināšanas pakalpojumu specialitātes PAVĀRS 3. kursa audzēknis Ernests Rovans Bolmanis 2018. g. 26.janvārī piedalījās nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa Skills Latvia 2018.pusfināla darba uzdevums tematiskās grupas “Sabiedriskie un individuālie pakalpojumi” nominācijā “Ēdināšanas pakalpojumi” profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem.
Konkursa organizēšanas vispārīgais mērķis
Konkursā piedalījās jaunie profesionāļi no 18 Latvijas skolām un 6 labākie - t.sk. Ernests Rovans Bolmanis gatavosies startam Skills Latvia 2018. gada finālam aprīlī. Vēlam veiksmīgu startu finālā! Konkursa darba uzdevuma vispārīgais apraksts Konkursa pusfināla darba uzdevuma tēma ir “Lai top garšas”. Darba uzdevumā ir iekļauta 3 dažāda veida ēdienu pagatavošana. Daļu no ēdienu sastāvdaļām konkursants var izvēlēties pats un tās viņam ir jāņem līdzi, daļa ir noteikta kā obligāti izmantojamas, kā arī būs t.s. “melnā kaste”, kuras saturu konkursants uzzinās pildot uzdevumu. Līdzi ņemamo produktu apjoms jāsamēro ar uzdevuma aprakstā noteikto sagatavojamo porciju skaitu. Nav atļauts izmantot pusfabrikātus.
3. kursa pavāru audzēknis Ernests Rovans Bolmanis 6 stundu laikā pagatavoja
Ernests Rovans Bolmanis ēdienu gatavošanā izmantoja mūsdienīgas gatavošanas metodes izceļot Latvijai raksturīgākos produktus: seleriju sakni, pastinakus, burkānus, puravus, kartupeļus, krāsainās bietes, mārrutkus, ķiplokus, baravikas, ķirbi, cidonijas u.c. Ēdienu gatavošanai Ernests izmantoja skolā gūtās pamatprasmes papildus gatavošanai izmantojot Termomix,vakumatoru, slaiseri, cirkulatoru, blenderi, fritīru, karamelizatoru,sifonu u.c tehnoloģijas, ko apguvis kvalifikācijas prakses laikā restorāna Trīs virtuvē izcilu pavāru vadībā.
Kompetenta žūrija Pavāru kluba vadītāja Raimonda Zommera vadībā vērtēja jauno profesionāļu sniegumu.
Paldies Jelgavas pilsētas Pašvaldībai un Jelgavas Amatu vidusskolas vadītājai par iespēju gatavoties un piedalīties konkursā! |
|